27. februar 2009

Teamet i Alta!

Vi ankom Alta 24. Januar, og hadde fantastiske 10 dager i den nordlige kulda. Teamet jeg reiser med, består av to Finnmarkinger, og 5 "søringer" som for første gang i sitt liv var så langt nord, så de fikk brukt kjeledress og fullt scooter-utstyr for å holde på varmen.

Noe av det første vi var med på når vi kom til alta, var møte på bedehuset jeg har vokst opp på, og guttene i Humming fikk mye skryt. De eldre damene likte virkelig hva guttene viste frem av sitt musikalske talent, noe som endte i at det ble privatkonsert hjemme i stua hos mor. Vi skulle egentlig ha en rolig kveld med pizza og avslapping, men guttene er ikke tunge å be, og når mamma kommer med ønske om "den fine sangen de hadde spilt på bedehuset", fant de plutselig et keaboard under sofaen, en gitar bak sofaen og en saltbøsse. og vips, der var de klare til privat intimkonsert i Vang's stue. Pappa fant frem en gammel kasettspiller som sikkert var meget god på 70-tallet, og tok opp når guttene spilte.

Vi hadde jobb på Alta videregående skole med identitets-undervisning og konsert, og der møtte vi virkelig en ivrig gjeng! Vi stakk også innom Øytun folkehøyskole, og viste frem opplegget vårt for dem. Vi får også møte konfirmantgjengen i Alta på bedehuset, og har en helaften sammen med dem.

Det neste som skjer er at vi har to fridager. Og hva i all verden skal vi gjøre da? Kjede oss? Nei, det vil vi ikke, så vi stikker til Kautokeino. Vi får se reinsdyr på veien (noe som var viktig å få med seg), besøker Juhls Sølvsmie som absolutt er verdt å få med seg, og får sett noen morsome innbyggere i den fine lille bygda.
Bandet trenger også å øve, så en dag til dette må til.
I helga er vi med på en fabelaktig Lagsweekend på Solvang leirsted, og det er helt fantastisk. Vi fikk lov til å være sammen med denne herlige gjengen i en spekket helg med andakter, bibeltimer, underholdning, lek, morro, sang, flørting (åjada, det kommer aldri til å ta slutt), vasking og avslutting, og vår tid i Alta er desverre over.. Men vi jentene i teamet er så heldige at vi får reise til Ecuador, mens guttene reiser til Kirkenes.. Alle fornøyde!

Guds fred!

Ingen kommentarer: